SHUT DOWN

Send backpack

Packed everything? Then send the backpack to yourself or your companion and get going!

Send

My backpack

You don't have anything in your backpack at the moment.
Add destinations, attractions and events by clicking on this icon on each page:

View the backpack

From bell-makers and peat cutters

You can easily make it known – an adventure tour over Velen and Gescher! This 30 km long circuit takes you on a journey through raised moorland areas, into the world of bell-making art and to bird-rich natural experiences.

Starting from Velengeht es zunächst in Richtung Hochmoor. Bei einer kleinen Pause (und vorheriger Terminabsprache) lädt das D(T)orfmuseum ein, Einblicke in das einst größte Hochmoor Westfalens zu erhalten.

Auf der Weiterfahrt ins Naturschutzgebiet Fürstenkuhle siehst du eines der letzten erhaltenen Hochmoorreste. Auch das anschließende Naturschutzgebiet Kuhlenvenn beeindruckt mit einer Vielfalt an Lebensräumen und spiegelt deutlich die Einflussnahme des Menschen in der Vergangenheit wider. Rund um die Feuchtwiesen lassen sich mit etwas Glück selten gewordene Wiesenvögel wie der Große Brachvogel beobachten.

Nach diesen Eindrücken empfängt dich die Glockengießerstadt Gescher. Erlebe  die Kunst des Glockengießen und freu dich auf eine spannende und unterhaltsame Zeitreise durch die Glockengeschichte.

Starting point: Tourist Info Town Hall Velen

Information: www.velen.de

You might also be interested in this:

Get your portion of nature in your inbox

With our newsletter you will always stay up to date and well informed about Events, news and leisure activities – by email.

Follow us online.

We are happy to be there for you.

Naturpark High mark
Tourist Info in NaturparkhouseTiergarten Schloss Raesfeld